Scholen vieren 40 jaar Srefidensi op eigen manier

Scholen vieren 40 jaar Srefidensi op eigen manier (1)
Scholen vieren 40 jaar Srefidensi op eigen manier (2)In het kader van 40 jaar staatkundig onafhankelijk op 25 november 2015 werden er op 24 november diverse activiteiten georganiseerd door voj-, vos- en vwo-scholen. Het Albert Cameron Instituut (ACI) heeft speciaal op 24 november een culturele dag en een wandelloop in de buurt georganiseerd. Onderdirecteur Ardie Setropawiro geeft aan dat niet alleen in het kader van 40 jaar Srefidensi , maar ook vanwege het feit dat de school op 2 december aanstaande 63 jaar wordt, er gemeend is deze dag te organiseren. “We pakken dus twee vliegen in een klap. We hebben de studenten verplicht zich te kleden in culturele klederdracht, waarvoor zij ook een studiepunt zullen krijgen. Er was een prodo waka en daarna hadden de studenten een cook-out in de vorm van een verkoopdag. Deze gelden zullen gebruikt worden voor het afmaken van de studenten house.” Vaak hebben de studenten in de pauze geen ruimte om zich te ontplooien en te ontspannen, waardoor de leiding heeft gedacht om een studentenruimte te creëren. Verder hebben de studenten lekker de benen losgegooid op een brassband. Er werden diverse culturele optredens.
Imeao 3 heeft het anders aangepakt. De leiding heeft besloten om een sport- en motivatiedag te organiseren. De leerkrachten Lichamelijke Opvoeding, Teresmko Vlijter en Stephen Haakmat, waren de coördinatoren van deze dag. Het thema van de dag was bewegen, gezond eten en leven. De studenten van het Imeao 3 hebben het een en ander geleerd over gezonde voeding en hoe zij deze moeten maken in de fruitpauze. Verder hebben de studenten geparticipeerd in het spelletje ‘jongens en meisjes’ en een voetbalronde. Hiernaast was een entertainmentuurtje ingelast, waarbij zij zelf iets konden opvoeren. Als attractie was er touwtrekken tegen de leerkrachten.

error: Kopiëren mag niet!