Transvaal maatje te groot voor Botopasie

Transvaal kent vooralsnog een goede start aan het nieuw seizoen in de SVB Hoofdklasse. Ze speelde in haar eerste ontmoeting van het seizoen 0-0 gelijk tegen de leeuwen, maar was zondagmiddag wel de betere partij in haar ontmoeting tegen de ploeg van Botopasie. Ze boekte in het Andre Kamperveenstadion een 3-1 overwinning.
Transvaal begon beter aan de wedstrijd. Zij speelde op balbezit en zocht naar openingen in de defensie van de ploeg van Botopasie. Toch waren de beste kansen in de eerste helft voor de ploeg van Botopasie. Evani Esperance kreeg na een half uur spelen een niet te missen kans, maar hij kon zijn ploeg niet op voorsprong brengen. Kort hierna dacht Botopasie een strafschop te krijgen toen de bal tegen de hand van een Transvaal-verdediger kwam, maar de arbiter had bij dit geval een andere mening. Ook toen Esperance werd neergehaald in het strafschopgebied ,werd er niet voor een strafschop gefloten. De goed opgekomen Botopasie-aanhang liet haar frustraties tegen de leiding dan ook merken. Het was uiteindelijk de ploeg van Transvaal die toch de rust inging met een 1-0 voorsprong. Ze scoorde vlak voor rust het enige doelpunt in deze speelheft, weliswaar een auto-goal van Botopasies Morris Lienga.
Na de hervatting in de tweede helft was de ploeg van Transvaal de betere partij. Zij speelde met veel meer durf en zette de Botopasie verdediging voortdurend onder druk. Vooral Sorencio Juliaans en Donegey Fer waren in de tweede speelperiode een plaag voor de Botopasie-defensie. Transvaal kwam in de 60e minuut op een 2-0 voorsprong. Niet veel later werd het zelfs 3-0 toen de jeugdspeler Gianni Saldi verwoestend uithaalde en de overwinning van Transvaal zodoende veilig stelde. Het was dezelfde speler die ook voor de 2-0 had gezorgd. Het lukte de ploeg van Botopasie pas in de laatste minuut van de wedstrijd om tot scoren te komen. Het was Migamba Antomoi die het doelpunt van Botopasie voor zijn rekening nam.
De verrassing van de tweede speeldag viel in de hol van de leeuw, het Ronnie Brunswijkstadion. Daar kreeg landskampioen Inter Moengotapoe bezoek van hekkensluiter Takdier Boys. In de heksenketel kon Takdier Boys ondanks een 2-0 achterstand alsnog een 2-2 gelijkspel er uit slepen.