Kalisingh beëdigd tot notaris bij Hof van Justitie

kaliDewnarain Kalisingh is vanaf maandag notaris bij het Hof van Justitie. Zijn benoeming vond eerder in de maand plaats. Kalisingh, die bijna 9 jaar heeft gewacht op zijn beëindiging, zegt dat hij het moment van zijn beëindiging als ijzonder heeft ervaren. “Je kijkt ernaar uit wanneer je begint als kandidaat. Vandaag was het moment daar”. De Surinaamse wet heeft een beperking van maximaal 20 notarissen. Kandidaat- notarissen moeten daarom wachten totdat er een notaris met pensioen gaat voordat zij beëindigd kunnen worden. Kalisingh volgt notaris Premdath Bisoen op die per 1 november met pensioen ging. De opvolging geschiedt volgens volgorde van de kandidaten op de betreffende kandidatenlijst. De volgende kandidaat-notaris op de lijst is Kanhai die notaris Babb zal opvolgen wanneer die met pensioen gaat. Dit zal over ongeveer 7 jaar zijn. Kalisingh die verbonden is aan het notariaat Soerdjbali geeft aan dat hij binnenkort als zelfstandige notaris zal opereren aan de Frederik Derby straat.

error: Kopiëren mag niet!