Gajadien: President solt met belangen van de samenleving

Volksvertegenwoordiger Asiskumar Gajadien kan begrip tonen voor het stille protest van de burgers voor het gebouw van de Nationale Assemblee. Hij vindt het zelfs moedig van de mensen, om zich te beijveren voor de samenleving. Gajadien is er zelf naar toe geweest om de mensen moed in te spreken om door te gaan. Daarbij riep hij de totale samenleving op om niet stil te blijven staan, maar zeker mee te helpen kijken naar de belangen van de samenleving waar de regering mee solt.
De Surinaamse samenleving is volgens Gajadien goed georganiseerd. Hij noemt hierbij voorbeelden als de vakbeweging, bedrijfslevenorganisaties, politieke organisaties etc. “Wij moeten dus ook het standpunten van deze groeperingen horen. Wij moeten zeker weten als zij deze mensen wensen te ondersteunen. Het is overal zo dat een actie met een paar mensen begint en uiteindelijk een volksopstand wordt. Alles hangt dus af van hoe het volk op de situatie zal inspelen”, zegt Gajadien.
Volgens Gajadien heeft Suriname al een ongehoorde punt bereikt. “Wij hebben een president die lak heeft aan de regels van deze samenleving. Dat is duidelijk te zien in het beleid waarbij de minister van Financiën nog leiding geeft aan de Centrale Bank van Suriname. Suralco staat op sluiten. Er is anderhalf jaar onderhandeld. Nu wordt er weer onderhandeld. Waarom is een onderhandeling die door hen zelf werd aangeprezen, slecht geweest? Zijn de onderhandelaars slecht geweest of hebben zij bewust de belangen van het land willen verkopen. Dit typeert dat de president solt met de belangen van de samenleving”, aldus Gajadien.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!