CIVD’er schiet pleegzoon met illegaal jachtgeweer

Een lid van de CIVD, Ronny M., heeft zondagavond aan de Nieuwzorgweg met een jachtgeweer geschoten op zijn pleegzoon. Uit het onderzoek blijkt dat vader en zoon al enige tijd verwikkeld waren in een slepende kwestie. Dit geval is bekend bij de politie van Santo Dorp. De vader, die als burgerpersoneel werkzaam is bij de CIVD, was op die avond heel boos op zijn pleegzoon. Hij pakte een jachtgeweer, welke niet gedekt is middels een vuurwapenvergunning, en schoot daarmee van een korte afstand twee keren op zijn pleegzoon. De politie van Latour is ter plekke geweest. De verdachte en het illegaal jachtgeweer werden overgebracht naar het bureau. De politie van Latour heeft de zaak in eerste instantie overgedragen aan de Militaire Politie. Nadat het duidelijk was dat de betrokken verdachte behoorde tot het burgerpersoneel van de CIVD heeft de MP het verder onderzoek terug verwezen naar de politie. In het belang van het verder onderzoek is Ronny M. ingesloten ter zake overtreding van de vuurwapenwet en poging tot doodslag. Opmerkelijk is wel dat er geen spoor van de pleegzoon te bekennen is. De politie weet dan ook niet of de pleegzoon wel of niet geraakt is door de afgevuurde schoten.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!