NPS staat klaar om problemen land op te lossen

“We jagen de regering niet weg, maar indien het volk aangeeft de NPS weer te willen, staan wij klaar om de problemen van het land op te lossen.” Zo sprak de voorzitter van de Nationaal Partij Suriname (NPS), Gregory Rusland, tijdens een vergadering in Grun Jari op zaterdag 21 november. De NPS had een vergadering belegd met de verschillende structuren van NPS en sympathisanten om te praten over de nieuwe ontwikkelingen van het land. Aan de orde kwam de recente bekendmaking, waarbij toch is gebleken dat de Surinaamse munt is gedevalueerd. De voorzitter gaf aan dat als gevolg van de devaluatie de salarissen van de mensen ongeveer met 20% is afgenomen. “Werknemers zijn helemaal gedemotiveerd.”
NPS schijnt licht op problemen
“Nu het bekend is dat het geld gedevalueerd is, zal dat een scala aan andere zaken teweeg brengen”, zegt Rusland. Zo zullen de transportkosten omhoog gaan alsook de kosten van levensonderhoud. Zaken als de naschoolse opvang en enkele sociale wetten zijn on hold gezet. De NPS-voorzitter gaf aan dat hij van het medische team heeft vernomen dat dialysepatiënten voor een bepaald bedrag kunnen dialyseren. “Het kost de mensen duizenden SRD en dat vinden wij van de NPS niet goed.” Tijdens behandeling van de supplementaire begroting waren de inkomstenberekeningen niet goed gemaakt, waardoor de personeelskosten wel betaald konden worden, maar beleidsmaatregelingen on hold gezet werden. De NPS is van mening dat de regering voorzieningen moet treffen die werkelijk erop toezien dat er verlichting komt, want het kan zo niet doorgaan. Volgens de parlementariër begint verbetering bij het feit dat de huidige regering zal moeten erkennen dat het gevoerde beleid van de afgelopen vijf jaar niet goed was. “Ook moeten zij niet elke keer proberen de politieke tegenstanders een kopje kleiner te maken, maar in het kader van samenwerking (een zaak die de president ook aan het begin had opgeroepen) moet luisteren naar datgene dat de oppositie naar voren brengt. Want de NPS beschikt over genoeg kader om zaken aan te kunnen pakken”, aldus partijvoorzitter Gregory Rusland.
Jongeren NPS zijn moe
Hoewel de voorzitter van de partij aangegeven heeft niet op te roepen voor het vertrek van de regering, is er wel een hint in die richting gedaan vanuit de jongerenafdeling van de partij. Cilenda Neslo van de jongerenraad gaf aan dat de jeugd moe is van het gevoerde beleid van huidige regering. Neslo vraagt zich af waar de gelden zijn. “Niemand kan ons vertellen waar de US$ 1 miljard lening naartoe gegaan is. De overheid heeft het geld gewoon zitten ‘bossen’”, stelt zei. “Als jonge Surinaamse vrouw ben ik vreselijk bezorgd over de huidige situatie, omdat deze er helemaal niet goed uitziet. Als de regering de situatie niet aankan, laat men dan plaatsmaken voor de NPS om het op te lossen. It takes a child to make a mess, but a grown up to clean it”, aldus Neslo. Neslo riep alle jongeren op om maandag 23 november zich om 7.00 uur bij het DNA-gebouw te verzamelen en aan te geven moe te zijn en af te willen van de huidige situatie.

error: Kopiëren mag niet!