Verhuurder moet schade huurder uitkeren

De politie van het ressort Kwatta heeft op donderdag 18 november de verhuurder Wim R. aangehouden. Wim heeft de huurder van zijn woning aangezegd om te verhuizen. Aangezien hij vond dat de huurder geen aanstalten maakte om de woning over te dragen aan hem, deed hij het adres bij afwezigheid van de bewoner aan. Wim brak het slot van de woning, ging de woning binnen en plaatste alle goederen van de huurder in wind en weer.
De meeste inboedel van de huurder zijn door deze handeling van de verhuurder vernield. De huurder deed aangifte bij de politie en werd de verhuurder aangehouden. Wim deed het verzoek om de schade van de goederen uit te keren in plaats van achter slot en grendel te belanden.
Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie mag de verdachte de schade uitkeren aan de huurder. Hij werd heengezonden. (KPS)

error: Kopiëren mag niet!