Employee Carmax licht 24 klanten op voor meer dan SRD 500.000

De 34-jarige Ritesh S., employee van Carmax en haar onderneming Real Home Estate, heeft meer dan 24 mensen opgelicht voor een totaal bedrag van meer dan SRD 500.000. Deze informatie werd woensdag door 3 getuigen bij kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor verklaard. Ritesh heeft van verschillende personen voorschotten aangenomen, die een auto of perceel wilden kopen bij Carmax of Real Home Estate, gevestigd aan de Toekoenariestraat. Volgens een getuigende 55-jarige vrouw had zij nooit verwacht dat de verdachte haar op een dergelijke wijze zou benadelen, aangezien zij hem al jaren kent. Ritesh zou een bedrag van SRD 60.000 van haar in ontvangst hebben genomen met de bedoeling een perceel en woning voor haar in orde te maken. Tot haar schrik ontdekte zij maanden later dat Ritesh haar had opgelicht. Hetzelfde werd ook met een hypotheekbewaarder gedaan. Volgens deze getuige zou Ritesh vanwege de werkrelatie een goede vriend van hem zijn geweest. Zo zou hij in mei 2015 een bedrag van SRD 100.000 van hem hebben geleend met de bedoeling om arbeiders te betalen. De verdachte zou zich steeds hebben voorgedaan als directeur eigenaar van Carmax en gaf aan een voertuig van het merk Lexus GL460 voor hem in orde te maken. Uiteindelijk zag hij maanden later, na honderden smoesverhalen, de Lexus niet aankomen. Zijn conclusie was dat hij gewoon was beetgenomen. Volgens deze hypotheekbewaarder zou Ritesh over geen enkel onroerend goed of bankrekeningen beschikken. Hierdoor is het volgens hem zinloos om een civiel proces tegen hem te starten.
Volgens de getuigende directeur van Carmax, M.D., heeft de verdachte ervoor gezorgd dat zijn bedrijf in financiële problemen is geraakt. Thans moet hij zoveel benadeelde klanten tegemoet komen en zijn er tientallen civiele zaken tegen zijn bedrijf ingediend. Volgens M.D. zou Ritesh zelf gelden verduisterd hebben die hij aan de NV EBS moest betalen. Hij vermoedt dat de gestolen gelden aan de vriendin van Ritesh zijn gegeven. Deze zaak wordt op 20 januari voortgezet.
FR

error: Kopiëren mag niet!