Derde veetentoonstelling Agrarische Raad VHP

De Agrarische Raad van de Vooruitstrevende Hervormingspartij organiseert op 21 en 22 november, voor de derde keer een veetentoonstelling. Voorzitter van het organiserend comité Subhas Ganpat zegt dat de opzet van de beurs hetzelfde is als de voorgaande jaren.
Dit jaar zullen bezoekers en standhouders in de gelegenheid worden gesteld om informatie uit te wisselen. Bij de eerste tentoonstelling was het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij er niet bij. Bij de tweede tentoonstelling heeft het ministerie zijn bijdrage geleverd bij het opzetten van de beurs. Dit jaar neemt LVV deel aan de beurs door een eigen informatiestand op te zetten.
Dit initiatief is volgens Dayanand Dwarka, voorzitter van de raad, geboren als protest op het beleid van de regering over het besluit om slachtvee te importeren. “Elk zichzelf respecterende natie moet het streven hebben om zichzelf te voorzien van voeding. Wij zijn in Suriname in staat qua vee vlees onszelf te voorzien. De import van slachtvee is een grote disaster geworden, ook voor de mensen die dachten veel geld te maken”, zegt Dwarka. Deze keer geschiedt de organisatie van de beurs met medewerking van LVV. “Het is niet een samenwerking. Voor een samenwerking zijn wij nog niet zo ver. Dat is wel de uiteindelijke bedoeling”, benadrukt Dwarka.
De agrarische sector is jaren gezien als een sector voor drop-outs en mislukkelingen, maar dat is volgens Dwarka al heel lang niet meer het geval. Innovatie en technologie zijn hier van eminent belang om hoogwaardig en betaalbaar voedsel te produceren. “We zien weinig beweging vanuit de regering, maar de sector moet ook zelf zaken ter hand nemen”, stelt Dwarka.
Er wordt deze keer meer nadruk gelegd op een stukje modernisering. Er zijn ongeveer 20 boeren die hun producten tentoon zullen stellen. Ook zijn er 5 stands voor het verstrekken van informatie. De veetentoonstelling heeft volgens Ganpat zeker bewezen een bijdrage te hebben geleverd in de veeteeltsector. “Er zijn contacten tussen de boeren op gang gekomen. Boeren zijn elkaar meer gaan vertrouwen. Er is meer samenwerking op het gebied van kennis. Het is dus bewezen dat de beurs zinvol is”, aldus Ganpat. De veetentoonstelling zal volgens Dwarka moeten uitgroeien tot een veemarkt waar de boer zijn veestapel verder kan veredelen.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!