BOG viert 88-jarig bestaan met infodag

frontIn het kader van het 88-jarig viering van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) in Suriname is er een informatiedag gehouden op het BOG-complex. Diverse glo- en voj-scholen uit de buurt, waren uitgenodigd en de leerlingen konden algemene informatie krijgen. Speciaal hiervoor waren er tenten opgezet.
Volgens directeur Lesley Resida is er gekozen voor een informatiedag, omdat men ervan uitgegaan is om de verjaardagviering zoveel mogelijk te gebruiken om de jeugd te bereiken en de boodschap van BOG over te brengen over preventieve gezondheidszorg en een gezonde leefstijl. “Ook hebben wij voor deze manier gekozen vanwege de beperkte financiële middelen”, geeft de directeur aan. “We hebben de informatie zo breed mogelijk gehouden en hebben ons voornamelijk gefocust op wat de verschillende afdelingen van BOG doen en hoe wij kunnen inspelen op verbetering van die gezondheidssituatie nu en hoe het in de toekomst moet zijn. Vooral wat betreft vaccinatie, doordat de effecten pas over een aantal jaren te merken zijn. Wij beperken ons niet op een bepaalde issue, maar leggen wel de nadruk op recente zaken.”
Volgens Resida is de nadruk gelegd op het milieu, de maatregelen die men dus zelf kan treffen komen aan de orde. “We blijven ook die voorlichting geven aan de mensen. Milieu-inspecteurs gaan naar de buurten en blijven de mensen onderwijzen hoe belangrijk het is om je omgeving schoon te houden”, aldus BOG-directeur Lesley Resida.

error: Kopiëren mag niet!