Zesdeklassers Shri Rudraschool nog steeds verlegen om leerkracht

De zesde klassers van de Shri Rudraschool van de gemeente Sanatan Dharm zitten nog steeds zonder een permanente leerkracht uit te lenen door het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Hoewel hiertoe in september het verzoek is gedaan door de gemeente, is door het ministerie aangegeven dat vanwege de precair financiële situatie in het land er geen leerkrachten worden uitgeleend.
Vanaf oktober ontberen de leerlingen van de examenklas een leerkracht. Een onderhoofd neemt waar maar die heeft ook te kampen met gezondheidsklachten. Deze kwestie werd aan het licht gebracht door het Abop-assembleelid Dinotha Vorswijk. Inmiddels is meer dan een maand verstreken en het ministerie heeft geen maatregelen getroffen.
Vorswijk heeft deze problematiek doorgespeeld aan de voorzitter van de vaste comissie Onderwijs in het parlement, Rosellie Coutinho. Die heeft een persoonlijk onderhoud gehad met Onderwijsminister Robert Peneux, maar dit heeft tot nog toe niet mogen resulteren in het ter beschikking stellen van een leerkracht voor de zesdeklassers.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!