Frans-Guyanees krijgt 15 jaar voor moord vriend

De Frans-Guyanese Joel Jonas mag 15 jaar brommen. Kantonrechter Ingrid Chhangur-Lachitjaran veroordeelde de verdachte maandag voor het op ‘laffe wijze’ vermoorden van zijn vriend Patrick Pinas op 15 september 2014. Jonas zou de slapende Pengel met een hamer hebben bewerkt. Volgens het onderzoek werkten beide heren samen op Brokopondo en maakten zij samen gebruik van een tent. Op die bewuste dag kregen zij echter ruzie, waardoor Pinas de verdachte sommeerde om de tent te verlaten. De verdachte zou volgens zijn eigen verklaringen gehinderd zijn om zijn tas met spullen mee te nemen. Dit is waarom hij uit wraak in de avonduren terugkeerde. Volgens de aanwezige getuigen werd de verdachte in eerste instantie door een zekere ‘Cash’ aangesproken, waardoor hij de tent wederom verliet. De woede was volgens de verdachte echter zo erg, dat hij wederom terugkeerde naar de hangmat van Pinas. “Luku fa yu ai sriebie”, zei de verdachte tegen het slapende slachtoffer. Hij pakte hierna een hamer en sloeg de schedel van zijn vriend in. Pinas kwam door inklemming van zijn hersenen te overlijden. De verdachte betuigde spijt van zijn daad en gaf aan nooit de bedoeling te hebben gehad Pinas te doden. Volgens de magistraat is moord wel duidelijk bewezen, omdat de verdachte wel met dergelijke intenties naar de tent was geweest. Volgens de rechter gaat het hier om een laffe daad, omdat het slachtoffer in zijn slaap is doodgeslagen. Zij veroordeelde conform de eis van het OM.
FR

error: Kopiëren mag niet!