Dc Doebay gaat vlaggen laten verwijderen van Saramaccabrug

Front optie 1De Blauwe Brug over de Saramaccarivier is in verband met 40 jaar Srefidensi met vlaggen versierd. Deze lapjes moeten de Surinaamse vlag voorstellen. Echter, de verhoudingen van de kleuren en symbolen op de vlag zijn verre van wat het moet zijn. Burgers vinden dit disrespect naar de Surinaamse vlag toe. Ook districtscommissaris Lakshminarain Doebay van Saramacca keurt dit ten zeerste af. ‘Ik heb de vlaggen zaterdag gezien. Ik heb niemand toestemming verleend om zulks te doen. Het is een compleet raadsel voor mij door wie ze geplaatst zijn’, zegt Doebay. Hij zal ze prompt laten verwijderen. ‘Ik ga er gevoeglijk van uit dat het is in verband met 40 jaar Srefidensi. Maar ik zou het op prijs stellen als het om de originele Surinaamse vlag zou gaan.’ Ook op de brug over het Saramaccakanaal te Saramaccadoorsteek zijn er vlaggen geplaatst, maar die zijn de juiste Surinaamse vlaggen.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!