Tree Climbing Fish organiseert wederom gratis motivatie talks voor jongeren

De organisatie Tree Climbing Fish, opgericht door Gene Hewitt, actief in de psychodynamische psychotherapie, is bezig met de voorbereidingen voor een nieuw gratis evenement. Vorig jaar hield de non-profit organisatie al trainingen voor meisjes en jonge vrouwen, waarbij zij door middel van motivatiespeeches van rolmodellen in de Surinaamse maatschappij gestimuleerd werden om het uiterste uit zichzelf te halen en hun talenten te benutten. Bij het volgende moment, welk een soortgelijke strekking heeft, zal de focus op jongens en jonge mannen liggen. ‘Het is gebleken dat onder deze groep heel veel issues zijn en de nood bestaat om hier aandacht aan te besteden’, zegt Hewitt. Hij heeft besloten deze keer zowel jongens als meisjes toe te laten tot de motivatiedag. De doelgroep is jongeren tussen 15 en 25 jaar. Hewitt kiest voor deze leeftijdsgroep, omdat dit volgens hem een zeer belangrijke tijdsperiode is in het leven van mensen.
‘Je bent dan bezig op zoek te gaan naar wie je bent en waar je voor staat. Je moet hele belangrijke keuzes maken voor de rest van je leven.’ Volgens Hewitt zijn heel veel jongeren daar nog niet helemaal klaar voor. De bedoeling is om de jongeren in ieder geval de blueprint mee te geven, zodat ze kunnen gaan nadenken over wat zij willen zijn. Hewitt zal samen met 10 van zijn klasgenoten van zijn masterstudie Psychologie in London een jaar lang 10 Surinaamse jongeren gratis coachen in life skills via skype, email en de telefoon. De selectie zal gebaseerd zijn op de dromen en aspiraties van de participanten. Het is volgens Hewitt belangrijk om te praten over zaken. ‘Je moet succesverhalen delen maar ook pijnlijke zaken.’
Door zich kwetsbaar op te stellen, kunnen mensen in tegenstelling tot wat de meesten geloven, juist meer uit zichzelf halen, stelt Hewitt. Het evenement vindt plaats op 8 januari 2016. Mensen kunnen nu reeds opgeven voor deelname via de FB-pagina van Tree Climbing Fish. Gastsprekers op het evenement zijn onder andere Emmy Hart, Kenneth van Emden en Ethel Pengel. Er zijn 600 plekken beschikbaar. ‘Ontdek wat jouw potentie in het leven is’, aldus Hewitt.

error: Kopiëren mag niet!