OIC-meeting tot nader orde uitgesteld

De Centrale Bank van Suriname was van plan haar bijdrage te leveren tijdens de financieel-economische bijeenkomst van de Central Banks and Monetary Authorities of the Member Countries of the Organization of Islamic Cooperation (OIC), die op 16 november plaats zou vinden. Vanwege het geringe aantal aanmeldingen van centrale banken is de meeting echter tot nader orde uitgesteld. Het doel van de meeting was het uitwisselen van ervaringen op het gebied van financieel beleid en centraal bankieren om uiteindelijk op lijn te komen met de rest van de wereld, alsook het verbeteren van de samenwerking en coördinatie tussen de centrale banken van de OIC-landen. De aanleiding voor het bijeenroepen van de vergadering was de wereldwijde financiële crisis en de economische teruggang van vele landen in de wereld. In 2009 (Istanbul, Turkije) is besloten deze vergadering jaarlijks te beleggen. Suriname heeft tijdens de voorlaatste meeting (28 november 2013) in Saoedi Arabië aangeboden om de vergadering te accommoderen in 2015.
Verschillende workshops
Op de eerste dag van de vergadering zou door deskundigen workshops gehouden worden. Op de tweede dag zou de vergadering van de gouverneurs plaatsvinden. De derde workshop zou vermoedelijk gaan over de hervorming van de subsidie in het kader van de structurele hervormingen van de dalende inkomsten van de overheid en deze aan te pakken. Dit zou een van de eerste vergaderingen zijn van de OIC, waarvan Paramaribo als gastheer zou optreden om haar economische positie te versterken sinds de toetreding tot deze groep van 57 landen in 1996. OIC-secretaris-generaal Iyad Ameen Madani zou zijn eerste bezoek aan Suriname afleggen om de vergadering bij te wonen. In aanvulling op de economische en financiële ambtenaren zullen sommige ministers van Financiën van de OIC-landen, die ook een ‘gouverneur’ portefeuille bezitten, in Suriname zijn. Van financiële ambtenaren verspreid over 4 continenten en uit diverse landen, zoals Albanië, Saoedi-Arabië, Koeweit, Qatar, Iran, de Verenigde Arabische Emiraten, Kazachstan, Azerbeidzjan, Brunei, Maleisië, Indonesië, Ivoorkust, Gabon, Nigeria, Oeganda, Mozambique, wordt verwacht dat ze de vergadering bijwonen.

error: Kopiëren mag niet!