Paspoortmachine CBB ruim 3 weken defect

De paspoortmachine van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) is ruim drie weken defect. Dit verneemt Dagblad Suriname van enkele ontevreden burgers. Volgens de burgers kan het CBB dit reisdocument voor hun niet in orde maken. Het Caricom-paspoort is machine-readable en wordt dus niet meer met de hand uitgeschreven. Een medewerkster van het CBB zegt in reactie aan de krant echter niet op de hoogte te zijn van dit probleem. Het hoofd van de afdeling Paspoorten was echter na herhaaldelijk bellen niet bereikbaar voor commentaar. De burgers doen via de krant een beroep op de instelling om de machine zo snel als mogelijk in orde te maken. Nu kunnen zij niet reizen, omdat hun paspoort niet in orde kan worden gemaakt.
Een paspoort is een reisdocument dat gebruikt wordt voor identificatie. Iedere Surinamer heeft recht op een paspoort. Bij het aanvragen van een Caricom-paspoort dient de aanvrager zijn ID-kaart, familieboek, oud paspoort en een pasfoto waarbij beide oren te zien zijn, te overleggen. Personen die niet in Suriname zijn geboren, dienen naast de hierboven genoemde bescheiden ook een geboorteakte te overleggen. De wachttijd voor het verkrijgen van een paspoort is 2 tot 3 weken.
FR

error: Kopiëren mag niet!