Julian With: “Boldewijn slaat plank mis in kwestie skalians”

In de kwestie van de skalianhouders heeft de jurist Ronald Kensmil aangegeven dat de eigenaren geen poot hebben om op te staan en dat ze geen kans van slagen hebben bij de rechter. De criticus Julian With kan zich helemaal terugvinden in deze uitspraak. Echter kan hij zich niet terugvinden in de uitspraak van August Boldewijn. Hij zou hebben aangegeven dat de eigenaren wel kans van slagen hebben, omdat zij belasting hebben betaald. With is van mening dat die redenering niet klopt. Als de belastingdienst in Nederland te weten komt dat een persoon een gigantisch vermogen heeft binnengehaald met bijvoorbeeld verdovende middelen of andere illegale activiteiten, dan geeft de belastingdienst bij wijze van spreken aan dat zij ook haar deel wil. Men kan echter niet ervan uit gaan dat men belasting heeft betaald, dus men kan doorgaan met illegale activiteiten of onwettige activiteiten vanwege het feit dat de overheid hun geld heeft geaccepteerd. “De betaling van belasting legitimeert de illegale activiteiten niet”, benadrukt With. Hij gaat er van uit dat de Nederlandse wetten niet veel zullen verschillen met die van Suriname en dat hetzelfde ook voor Suriname geldt. “Het feit dat de skalianhouders in Suriname belasting betaald hebben, wil niet zeggen dat ze legaal opereren”, geeft hij verder aan. Op basis hiervan geeft hij aan dat de stelling van Boldewijn totaal niet valide is.
G.A.

error: Kopiëren mag niet!