46e verkeersdode genoteerd

Coole Weyne (23) is op woensdag 11 november in het Streek Ziekenhuis Nickerie overleden, nadat hij betrokken was geweest bij een aanrijding op zondag 8 november.
Weyne reed met zijn bromfiets over de Gouverneurstraat. Gekomen op de kruising van de Gouverneur- en de Tam Adamsonstraat verleende de 23-jarige autobestuurder Winston R. die over de Tam Adamsonstraat reed geen voorrang aan de bromfietser met als gevolg de aanrijding. Weyne werd per ontboden ambulance afgevoerd naar het Streek Ziekenhuis.
De veroorzaker reed door na de aanrijding en meldde zich na een half uur op het politiebureau aan. Hij werd aan een blaastest onderworpen en bleek onder invloed van alcohol te verkeren en werd aangehouden. Het pomillage bij de blaastest was 520 microgram per liter uitgeademde lucht. Bij de ademanalyse blies de autobestuurder 478 microgram. Het toelaatbare promillage bedraagt 220 microgram. Het rijbewijs van Winston is ingevorderd. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld. (KPS)

error: Kopiëren mag niet!