Rashied Doekhie: "Keba nanga grap"

“Keba nanga grap”, zegt het NDP-assembleelid Rashied Doekhie tegenover Dagblad Suriname wanneer hem de vraag gesteld wordt of hij door de voorzitter van de NDP, Desi Bouterse, op een zijspoor is gezet. “Ik begrijp niet van waar de geluiden komen. Ik geloof het echt niet.” Volgens de politicus is deze roddel een lachertje. De Nickeriaanse politicus heeft het al een poos druk met het renoveren van zijn woning in Nickerie.
De geluiden dat Bouterse Doekhie aan de zijlijn heeft geparkeerd doen de ronde in het rijstdistrict. Volgens enkele Nickerianen heeft Bouterse slechts misbruik willen maken van de politieke invloed die Doekhie in Nickerie had. Enkele maanden geleden is zijn dochter ontheven als directeur op het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond en Bosbeheer. Toen al werd gefluisterd dat Bouterse Doekhie uit het actief politiek speeltoneel wil hebben.
Doekhie had aangekondigd dat hij een gesprek wil met de president, maar tot gisteren was dat gesprek er nog niet. Doekhie zegt dat zijn dochter zich heeft berust in haar ontheffing als alle anderen die ontheven worden en verder geen “djoegoedjoegoe” wil. Ook had Doekhie na de verkiezing aangekondigd dat hij afstand zou nemen van zijn DNA-lidmaatschap om een jongedame uit Nickerie, Jairam, de kans te geven om zich te profileren. Volgens de volksvertegenwoordiger, die met meer dan 2.000 stemmen is gekozen, moest eerst een aantal zaken in orde gemaakt worden alvorens hij afstand doet van zijn DNA-lidmaatschap. In de Nickeriaanse geschiedenis is hij de eerste Nickeriaanse volksvertegenwoordiger die drie achtereenvolgende keren is gekozen als assembleelid en wel in 2005, 2010 en 2015.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!