Politie schiet gericht op rovers

De politie van Geyersvlijt ontving vrijdagochtend een melding via de Centrale Meldkamer. De sterke arm rukte erop uit en signaleerde bij een kantoor aan de Robostraat vier criminelen. Zij hadden een brandkast klaargezet bij de ingang om deze te kunnen meenemen. De politie heeft hen duidelijk bij de uitvoering van hun snode daad gestoord. Van de vier criminelen zag één kans om te vluchten. Van de overige drie werd de verdachte, Tobi R. (37), tijdens zijn aanhouding door een politiekogel geraakt aan zijn rechterdijbeen. Hij is per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. Tobi is momenteel onder politiebewaking in een ziekeninrichting opgenomen. De overige twee verdachten, Maikel D.(25) en Dongo M. (30), bleven ongedeerd. Zij zijn ter zake in verzekering gesteld.
Het vermoeden bestaat dat de voortvluchtige verdachte gewond is geraakt. Op de plaats van het delict zijn bloedsporen en een grijze Toyota Harrier aangetroffen. De daders hadden de plaats met die auto aangedaan. Op het moment toen de daders de brandkast in het voertuig wilden plaatsen, sloeg de politie toe. De brandkast met daarin waardevolle bezittingen, vreemde valuta en een laptop, is door de politie in beslag genomen. Het onderzoek in deze zaak duurt voort. De politie heeft ook het vluchtvoertuig van de verdachten in beslag genomen.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!