VHP schenkt tranquilizer gun aan Paramaribo Zoo

Foto overhandigingVHP-voorzitter Chan Santokhi, heeft in het kader van dieren en milieu bescherming op donderdag 5 november, namens de partij een verdovingsgeweer(tranquilizer gun) geschonken aan Paramaribo Zoo. De Paramaribo Zoo beschikte eerder niet over een tranquilizer gun.
Op 24 februari 2015 is een Ocelot onnodig doodgeschoten, terwijl die wilde kat middels verdoving naar de dierentuin teruggebracht kon worden. Toen de partij dit onsmakelijke voorval via de media vernam, heeft ze er werk van gemaakt om een verdovingsgeweer te schenken aan de Paramaribo Zoo. Gisteren vond de overhandiging plaats in de kantine van Paramaribo Zoo, aan de directeur van de dierentuin, de heer John Altenberg.
Partij-voorzitter Santokhi zegt dat dieren niet onnodig doodgeschoten hoeven te worden als ze geen ernstig gevaar vormen voor de samenleving. De VHP-voorzitter wil geen herhaling hebben van de op 24 februari 2015 doodgeschoten Ocelot. Dieren moeten op een goede wijze behandeld te worden.
De Vooruitstrevende Hervormings-Partij(VHP) is grote voorstander van bescherming van dieren en milieu. De partijvoorzitter gaf ook aan dat het parlement gestart is met een wet voor het welzijn van dieren. Binnen niet al te lange tijd komt de wet voor dierenwelzijn. De wet ligt nu in het parlement voor behandeling.
Volgens de partijvoorzitter staat Suriname nu in de kijker van de hele wereldgemeenschap als land met goede milieu mogelijkheden. Maar Suriname is ook op de wereldkaart geplaatst door activiteiten van onze milieuactivist Monique Pool, oprichter van Green Heritage Fund Suriname (GHFS). Ze staat in de top 10 hero’s van CNN.
Monique Pool is bekend geworden door het redden van luiaards. De gewonde dieren worden weer in het milieu teruggebracht. Pool zet zich niet alleen in voor een groen, schoon en gezond Suriname, maar ook voor wilde dieren. Laten we hopen dat ze op nummer 1 eindigt.
Ons milieu wordt bedreigd in het binnenland zegt VHP-voorzitter Santokhi. Als ons milieu vervuild wordt krijgen we geen toeristen, daarom moeten we ervoor zorgen dat er milieuvriendelijke productie activiteiten ontplooid worden. We moeten ervoor zorgen dat gebieden beschermd worden, en dat beschermde gebieden ingericht worden voor toerisme. Als toeristen uit het buitenland komen zullen ze geld uitgeven en dat zal goed zijn voor onze economie.
De directeur van Paramaribo Zoo, de heer John Altenberg, is zeer ingenomen met de schenking van het verdovingsgeweer. Hij bedankte de VHP voor deze prachtige geste. De directeur zegt dat nu Paramaribo Zoo over een tranquilizer gun beschikt ze ook als een dienstverlener kan optreden. Volgens hem wordt de dierentuin af en toe door mensen gebeld dat apen alles in het huis vernietigen en ze de apen niet kunnen vangen.
Nu de dierentuin over het verdovingsgeweer beschikt kan ze deze mensen helpen de apen te vangen middels verdoving en terugbrengen waar ze thuishoren. De heer Altenberg geeft de burgers het advies om geen wilde dieren als huisdieren te nemen, want ze blijven voor altijd wilde dieren.

VHP-mediacommissie

error: Kopiëren mag niet!