Raadsman van moord verdachte agent wil psychiater als getuige

Raadsman Oscar Koulen zou graag de psychiater willen horen in de strafzaak van de politieagent Ronny G. (32), agent 3de klasse en ingedeeld bij de Aangiftedienst van het Bureau Flora, die op 1 september 2015 zijn vriendin Denice Kromowirjo (30) vermoedelijk van het leven heeft beroofd. Volgens Koulen is het verzoek om de psychiater en een andere behandelende arts te horen om proceseconomische redenen gedaan. Het is belangrijk voor hem om te weten wat de psychische toestand is van de wetsdienaar. Kantonrechter Sieglien Wijnhard stemde in met het verzoek.
De magistraat wil voorlopig ook eerst het psychologisch en psychiatrisch onderzoek afwachten, alvorens met een inhoudelijke behandeling van deze zaak te starten. De zaak wordt op 19 november voortgezet. Ronny zou na de snode daad het lijk vervolgens 4 à 5 dagen in het huis gehouden, waarna hij een zelfmoordpoging ondernam. Pas toen collega’s van het ressort Munder op een melding van zelfmoord afkwamen en hem in de omgeving van het Rensproject (Kwatta) aantroffen, vertelde hij dat hij zijn levenspartner had vermoord en het lijk had opgesloten in een woning aan de Zeegelaarstraat (Paramaribo-Noord). Hij overhandigde vervolgens de sleutels van de woning aan zijn collega’s, die kort daarna de lugubere vondst deden. De vrouw lag naakt en levenloos op het bed. Volgens de resultaten van het onderzoek in het huis, lijkt het er veel op dat de man verschillende middelen heeft uitgeprobeerd om de geur van het lijk te onderdrukken.
Het obductierapport is donderdag aan zowel de rechter als de advocaat overhandigd. Zowel familie als buurtbewoners en collega’s, reageerden gechoqueerd op het voorval. Volgens collega’s vocht Ronny al geruime tijd tegen een alcoholverslaving en verkeerde hij in financiële en relatieproblemen. De politieonderzoekers geloven dat er een direct verband is tussen de snode daad en de relatieproblemen. Hij was hiervoor reeds onder behandeling van een arts.
FR

error: Kopiëren mag niet!