President-commissairs Hew A Kee: ‘Dirk Currie blijft directeur’

Dirk Currie, algemeen directeur Telesur
Dirk Currie, algemeen directeur Telesur
De nieuwe president-commissaris van de raad van commissarissen (rvc) bij het staatsbedrijf Telesur, Gardelito Hew A Kee, zit er al een week aan. Het gerucht doet de ronde dat algemeen directeur van Telesur, Dirk Currie, die het bedrijf al geruime tijd leidt, mogelijk wordt bedankt. “Wij ondernemen geen stappen als zodanig tegen de directie. We zijn nog bezig met de review. Wij werken niet met geruchten en ruis. Als er iets is, zouden wij misschien kunnen kijken welke stappen wij moeten ondernemen. Wij hopen en gaan ervan uit dat er niets is. Als er wat is, kunnen wij volgens de regels aan de minister rapporteren en de minister bepaalt wat er verder gebeurt”, zegt Hew A Kee. De directie van Telesur wordt dus behouden, omdat er volgens Hew A Kee vooralsnog geen reden is om dat niet te doen.
De raad heeft volgens Hew A Kee stukken opgevraagd om de handel en wandel van het bedrijf te reviewen. “Wij hebben nu een doelstelling. Het is niet gewoon een raad die is komen zitten. Onze doelstelling is om telecommunicatietechniek dichterbij de samenleving te brengen. In dit verband willen wij breedband toegankelijk maken voor een ieder en waar nodig ook voor de lagere inkomensgroepen. Het ontsluiten van het totale land is bij deze zeker van belang”, zegt Hew A Kee. De afgelopen periode is er ook veel commotie geweest over het uitgavenbeleid van Telesur. Onder andere de peperdure marketingactiviteiten roepen vraagtekens op. De raad is het orgaan die toezicht houdt op de inkomsten en uitgaven van het bedrijf. “Ik weet niet hoe dat voorheen aan toe ging. Wij hebben aangegeven kosten bezuinigend te zullen optreden en kritisch naar de uitgaven te kijken”, zegt de president-commissaris van de rvc.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!