Vader verkeersdode: “Datra zou niet dood gaan”

De pleegvader A.K. van de overleden 25-jarige Wineshkoemar Mohan alias “Datra” is zeer teleurgesteld in de politie en de ambulancedienst. Datra is dinsdagavond rond 20.00 uur betrokken geweest bij een zware aanrijding aan de Cassaveweg in het district Nickerie tussen twee bromfietsers. Een van de bestuurders, de 25-jarige Mohan, was als gevolg van de opgelopen letsels op slag dood. Mohan reed vanuit de Cassaveweg richting de Arnold Julenweg. De andere bromfietser kwam vanuit tegenovergestelde richting. Ter hoogte van een bocht kwam de bestuurder Mohan vermoedelijk op de rijhelft van zijn tegenligger terecht, met als gevolg de aanrijding. De tweede bestuurder Shiva S. is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis.
De pleegvader legt de krant uit dat de rijtijd van de politie en ambulance naar de locatie nauwelijks 3 minuten is. “Ik was omstreeks 20.30 uur op de locatie, maar ik zag geen politie en ook geen ambulance. Daar aangekomen, heb ik Datra besmeurd met bloed aangetroffen. Ik heb terstond zijn pols gecheckt. Hij was nog in leven. De politie is na 3 kwartier gearriveerd. En de ambulance was ook vrij laat. Volgens de pleegvader was er een arts met de ambulance meegekomen om te checken of mijn zoon nog leefde. Vanwege twijfel werd een andere arts ingeschakeld. Dit duurde nog eens 3 kwartier. De tweede arts stelde de dood vast. Ik weet dat indien de ambulance mijn zoon terstond naar het ziekenhuis zou hebben gebracht, hij vandaag nog in leven zou zijn. Datra is vanwege nalatigheid van de gezondheidsdienst om het leven gekomen.”
“Ik zal niet jokken, mijn zoon is reeds eerder 3 keren betrokken geweest bij een aanrijding. Een van de keren was hij een dagje opgenomen in het ziekenhuis. Zijn bromfiets was toen in tweeën gebroken. Ik had hem toen ook al gewaarschuwd om voorzichtig te rijden. Hij woonde de laatste 5 maanden niet bij ons. Hij had een huis gehuurd en bleef daar met zijn vriendin samen. Wat ik heb vernomen, is dat de dame in verwachting is. Mijn 73-jarige schoonmoeder had de zorg van Datra op zich genomen. Toen de jongen 6 jaar was, heb ik de zorg van Datra overgenomen. Mijn vrouw en ik hadden toen geen kinderen. Nu hebben wij 3 kinderen. Ik ben heel erg teleurgesteld in deze instanties. De politie en de ambulance hebben gefaald”, aldus de pleegvader A.K. Met het heengaan van Mohan is de verkeersbarometer gestegen naar 43.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!