“Mijn moeder en zwager zijn vermoord”

De 45-jarige Lachminarainsingh Koewarsingh alias “Boyke“ (foto: KPS)
De 45-jarige Lachminarainsingh Koewarsingh alias “Boyke“ (foto: KPS)
De 55-jarige Boyke L. heeft zondagavond 2 personen middels een houwer gekapt. Hij heeft de 31-jarige schoonzoon van zijn concubine, Sanjaykoemar Safik, middels kapverwondingen om het leven gebracht in zijn woning aan de Sophia’s Lustweg. Daarna heeft hij zijn buitenechtelijke vrouw, Aminagatoen Mohomed-Isa (53), ook met een houwer gekapt. Deze vrouw heeft 7 dochters met haar gehuwde man. Één van de dochters, Nasiah, vertelde desgevraagd aan Dagblad Suriname dat haar stiefvader haar moeder en haar zwager heeft vermoord. Boyke was samen met haar zwager thuis bij haar jongere zus, alwaar haar moeder recentelijk haar intrek had genomen, aan het borrelen. Op een gegeven moment vroeg Amina haar ex-vriend om de plaats te verlaten, daar hij haar stoorde. De verdachte werd boos en deed daarbij bedreigende uitlatingen.
“Hij zei in het Hindoestaans dat hij mijn moeder zal wijzen wat hij allemaal met haar zal doen. Hierna zijn mijn zwager en stiefvader vertrokken. Beide zijn toen naar de woning van mijn stiefvader geweest. Ik heb het vermoeden dat mijn stiefvader mijn zwager middels een houwer in zijn woning heeft doodgekapt. Hij heeft Sanjay na de kappartij in de woning opgesloten. Kort daarna kwam hij thuis bij mijn zus aan de Kalicharanstraat. Mijn moeder sliep in de woonkamer. Zij had de deur opengelaten, wetende dat mijn zwager terug zou komen. De man is de woning binnengetreden en heeft mijn moeder gevraagd om seks met hem te bedrijven. Mijn moeder weigerde, waarna mijn stiefvader mijn moeder met de houwer heeft aangevallen. Zij heeft meer dan 12 kapverwondingen over haar lichaam opgelopen. Mijn jongere zus, die op dat moment met haar 2 kinderen in haar slaapkamer lag, schrok wakker toen zij onze moeder hoorde gillen. Zij kwam buiten en begon om hulp te roepen. Een oom van ons die in de omgeving woont, heeft toen de politie gebeld. Mijn moeder ademde nog. Zij was niet aanspreekbaar. Met de ambulance werd zijn naar het ziekenhuis gebracht en daar heeft zij maandagochtend rond 09.00 uur het leven gelaten.”
De politie ging op aanwijzing van de familie de verdachte opsporen aan de Sophia’s Lustweg. De woning was dicht en de deur was op een kier. De politie heeft in de woning in de keuken het ontzielde lichaam van Sanjaykoemar Safik aangetroffen. Hij vertoonde kapverwondingen aan zijn nek en hoofd. Volgens verklaring van de buren was de stiefvader Boyke met een wagen thuis bij zijn jongere zus geweest. Er was nog iemand met hem in de auto, vermoedt Nasiah. De politie heeft de gewelddadige Boyke nog niet kunnen aanhouden. Hij heeft zich onvindbaar gemaakt. De politie is naarstig bezig met zijn opsporing. De afdeling Kapitale Delicten onderzoekt de zaak verder.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!