Personeel 's Lands Hospitaal nog niet uitbetaald

Het personeel van ’s Lands Hospitaal heeft nog geen salaris ontvangen. Waarnemend algemeen directeur Bernard Abia heeft de medewerkers van het ziekenhuis schriftelijk meegedeeld dat het ziekenhuis niet in staat is om de salarissen uiterlijk op de laatste dag in de maand betaalbaar te stellen. De directie verzekert het personeel er alles aan te doen om de salarissen in de loop van de komende week over te kunnen maken. Op ’s Lands Hospitaal na hebben de andere ziekenhuizen de salarissen vrijdag kunnen uitbetalen. De toegezegde suppleties zijn inderdaad gestort door het Staatsziekenfonds (SZF) op de rekeningen van de ziekenhuizen. Een domper is wel dat het ‘s Lands Hospitaal, ondanks de suppleties van SZF, toch niet de salarissen kon uitbetalen, omdat dit ziekenhuis nog een groot achterstallig bedrag te innen heeft bij het ministerie van Sociale Zaken.
Met medewerking van de autoriteiten hoopt ’s Lands Hospitaal het probleem deze week nog op te kunnen lossen, waardoor het personeel maandag kan worden uitbetaald. Alle actoren binnen het ziekenhuis zullen maandag een bespreking houden met minister Patrick Pengel van Volksgezondheid. ‘Wij vertrouwen erop dat u begrip heeft voor deze situatie en dat wij met zijn allen ons blijven inzetten voor de cliënten van ons ziekenhuis ’s Lands Hospitaal’, aldus de mededeling van Abia naar het personeel toe.
FR

error: Kopiëren mag niet!