Aantal studenten bij internaat gehalveerd

In het Zaailandinternaat voor jongens te Zorg en Hoop zijn er dit schooljaar maar 51 leerlingen ingeschreven. In de voorgaande jaren werden er ongeveer 95 jongens uit de verre districten opgevangen voor vervolgonderwijs in Paramaribo. De halvering van het gebruikelijke aantal is te wijten aan de huidige slechte financiële situatie in het land. Diensthoofd bij het Zaailandinternaat, Loanita Sluisdom, zegt dat er bewust is gekozen voor minder leerlingen, aangezien de verzorging van de inwoners het vorig jaar met ‘kunst en vliegwerk’ is geschied. Door de achterstallige betalingen door de overheid aan ondernemers voor levering van voedingswaren aan het opvangcentrum, hebben de meeste leveranciers hun samenwerking opgezegd. Tegenover de krant hebben sommige leveranciers verklaard dat de overheid sinds 2012 achter is met betalingen. “Op gegeven moment houdt het ook op voor ons. Wij moeten ook wat verdienen voor onze arbeid”, zegt één van de ondernemers. Sluisdom geeft toe dat het opvangcentrum het vorig jaar maanden zat zonder bepaalde belangrijke producten. “Ondanks dat hebben we ons best gedaan om hen eten te geven. Ik ben blij dat het overgrote deel van onze jongens het schooljaar toch succesvol heeft afgerond. Ze hebben ons geen schande gegeven bij al onze moeite om het internaat draaiende te houden”, zegt het diensthoofd.

error: Kopiëren mag niet!