25-jarige Surinaamse op grens Turkije en Syrië aangehouden

Recentelijk heeft een vader aangifte bij de politie van Marienburg gedaan omtrent vermissing van zijn 25-jarige dochter, V.S. Volgens verklaring van de vader is zijn dochter zonder enig bericht van huis vertrokken. De politie stelde een onderzoek in en het blijkt dat de dochter via Nederland, Schiphol, naar Turkije is vertrokken. Zij is vrijdag 23 oktober 2015 uitgezet uit Nederland en is inmiddels weer in Suriname. Uit het politioneel onderzoek blijkt dat V.S. op de grens van Turkije en Syrië werd aangehouden. Zij had zich voorgenomen om naar Syrië te gaan. Bij de politie verklaarde de 25-jarige dame dat zij naar Syrië ging om de slachtoffers te helpen. De politie onderzoekt wat haar werkelijke intenties waren. De politie vraagt zich af of zij zich werkelijk wilde aansluiten bij het geweld in Syrië. Volgens geruchten was het haar bedoeling om niet meer terug te komen naar haar geboorteland. De dame is momenteel onder begeleiding van een psychiater vanwege het feit dat zij met zelfmoordplannen rond loopt. Het verdere onderzoek is overgedragen aan de afdeling Bestrijding Zware Criminaliteit (BZC).

error: Kopiëren mag niet!