OM doet verzoek tot bewaring Duiker

Willy Duiker, de in ongenade gevallen ex-directeur van de NV Energie Bedrijven Suriname (EBS), zal maandagmiddag voor de rechter-commissaris worden voorgeleid. De inverzekeringstelling van Duiker loopt vandaag af, waardoor het Openbaar Ministerie een verzoek heeft ingediend tot bewaring. Dit zegt John Kraag, advocaat van Duiker, aan Dagblad Suriname. Het is te verwachten dat de verdediging van Duiker wederom een verzoek tot invrijheidstelling zal doen. Kraag verwacht dat er eindelijk ook een aanvang zal worden gemaakt met het gerechtelijk vooronderzoek (gvo) tegen Duiker, Kenneth Vaseur en Dick van Kanten. De advocaat blijft erbij dat zijn cliënt geen enkele blaam treft. Vaseur, die ook in voorarrest zit, wordt vrijdag 30 oktober voorgeleid bij de rc. Zijn verdediging, onder leiding van advocaat Eloa van der Hilst, is druk doende wetsgronden te vinden om haar cliënt vrij te krijgen.
Nog geen ontslagbeschikking Duiker
Kraag zegt dat hij nog ervan uitgaat dat Duiker formeel nog niet ontslagen is van zijn functie als waarnemend EBS-directeur. Van de algemene vergadering van aandeelhouders heeft de advocaat vernomen dat Duiker ontslag is aangezegd. De procedure daarvan moet volgens hem nog op gang worden gebracht, waardoor zijn cliënt een ontslagbeschikking verkrijgt.
FR

error: Kopiëren mag niet!