Geldboete betaald bij overtreding wet economische delicten

De douane-recherche heeft in de periode van 26 juli tot en met 13 augustus invallen gepleegd in twee gerenommeerde drankenzaken in het ressort Lelydorp. Tijdens de invallen zijn er goederen aangetroffen die niet voorzien waren van accijnszegels, hetgeen inhoud dat voor deze goederen geen invoerbelasting is betaald. De goederen werden in beslaggenomen.
De zaak werd via het Openbaar Ministerie overgedragen aan de politie voor verdere onderzoek. De ondernemers werden aangehouden en voorgeleid. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie mocht de zaak buitenproces worden afgehandeld.
De verdachten kregen een geldboete tussen de SRD. 500 en SRD 4.000 opgelegd. Na de boete te hebben betaald, werden zij heengezonden. Het onderzoek in deze zaak is door de douane recherche in samenwerking met de politie van Lelydorp en de afdeling Fraude en Economische Delicten (FED) van de politie afgehandeld. (KPS)

error: Kopiëren mag niet!