Edwin Nolan nieuwe ambassadeur VS in Suriname

Edwin NolanDe Amerikaanse president, Barack Obama, heeft de carrièrediplomaat Edwin Richard ‘Ned’ Nolan jr. voorgedragen als de nieuwe ambassadeur van de Verenigde Staten (VS) in Suriname. Als de voordracht van Nolan het Senaat passeert, dan mag hij zich voor het eerst in zijn carrière ambassadeur noemen. Nolan is afkomstig van Massachusetts. Hij is afgestudeerd in Boston met BA in historische en politieke wetenschappen. Daarna heeft hij ook rechten en diplomatie gestudeerd.
Zijn carrière bij Buitenlandse Zaken van de VS begon hij in 1981. Hij heeft missies ondersteund en geleid in onder andere Canada, Noorwegen, Italië, Ierland en vervolgens ook Cyprus. In 2005 keerde hij terug naar Washington als directeur van het bureau van Europese Zaken. In 2008 werd hij directeur van Canadese Zaken. In 2010 ging Nolan weer overzee als zaakgelastigde op de ambassade in Den Haag. In 2013 keerde hij terug naar Ottawa, Canada, waar hij diende als counselor voor politieke zaken op de ambassade.
Nolan is getrouwd en heeft twee kinderen. Hij spreekt naast Engels ook Spaans, Noors en Duits.

error: Kopiëren mag niet!