Verdachte breekt politiemagazijn in

De 23-jarige Mark P. is op woensdag 21 oktober door de politie van Latour aangehouden, nadat hij in het magazijn van de politie heeft ingebroken. Een politieambtenaar die vanwege het cellenhuis de wacht op het terrein van het politiebureau moest doen, begaf zich naar achteren op het terrein en merkte hoe iemand zich toegang verschafte tot het magazijn. Hij ging er naar toe en hield een jongeman staande.
De politieambtenaar merkte op dat het om een ex-arrestant ging die eerder dit jaar was opgesloten vanwege het feit dat hij gestolen bromfietsonderdelen aan zijn bromfiets had aangebracht. Bij de aanhouding kon Mark geen bescheiden van de bromfiets overleggen waardoor hij na zijn invrijheidstelling de bromfiets niet heeft terug gekregen van de politie.
Op woensdag nam Mark de kans om zonder toestemming de bromfiets weg te nemen uit de bergruimte van de politie. Hij heeft met een scherp voorwerp de ketting waaraan een hangslot is bevestigd, weggesneden. Terwijl hij bezig was de bromfiets weg te nemen, werd hij op heterdaad betrapt en aangehouden.
Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is de verdachte in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!