Bestuursambtenaar krijgt 2 jaar voor in gevaar brengen gezin

De bestuursambtenaar Rakeshkumar Lachman is donderdag veroordeeld tot een celstraf van 2 jaar voor het opzettelijk mishandelen van zijn echtgenote en het pogen om zijn 7-jarige zoon met geweld weg te brengen. Kantonrechter Marie Mettendaf beval ook dat Lachman gedurende zijn detentie door de psycholoog wordt begeleid. Mettendaf vond het verwerpelijk dat de verdachte ondanks zijn emoties als vader ertoe over ging het leven van zijn zonen en de vrouw in gevaar te brengen door hun voertuig aan te rijden en de ruiten ervan in te slaan. Volgens de vrouw zou zij op 16-jarige leeftijd met Lachman zijn getrouwd waarna zij steeds problemen met de man en zijn ouders kreeg. Zo werd zij ook dagelijks door hem mishandeld. In de maand april werd dit haar echter te veel. Zij besloot om de verdachte met haar 2 kinderen te verlaten. Zaken liepen echter verkeerd af op 16 april 2015. Op die dag was haar oudste zoon jarig en had zij besloten om het kind bij zijn vader in de avonduren te brengen om wat tijd met hem door te brengen. Echter werd zij achteraf op een andere gedachte gebracht, omdat zij vernam dat de man niet stabiel was en in staat was iets slechts met zichzelf en de zoon te kunnen doen. Lachman, die de bewuste ochtend eten voor zijn zoon was gaan kopen, zag het voertuig van de vrouw met een hoge snelheid voorbijrijden. Hij zette de achtervolging in en kon haar tot stoppen krijgen. De vrouw gaf hem toen aan dat zij het kind niet bij hem zou achterlaten en reed weg. De verdachte, die bestuursambtenaar van beroep is, ontstak in woede en zette terstond de achtervolging in. Hij reed het voertuig van de vrouw 3 keren aan om het tot stoppen te brengen. Daarna gebruikte hij een steen om de autoruit kapot te slagen, nam de zoon en reed in zijn auto weg. Met hulp van omstanders werd de man tegengehouden bij het verder uitvoeren van zijn daad. De verdachte geeft zijn daad toe, maar geeft aan nooit de bedoeling te hebben gehad zijn gezin kwaad aan te doen. Het OM deed een strafvoorstel van 2 jaar en 6 maanden.
FR

error: Kopiëren mag niet!