SLM laat bemanning voorlichten over drugs

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) deed aan de afdeling Narcoticabrigade van de politie het verzoek een drugsvoorlichtingssessie te verzorgen voor hun nieuwe stewards en stewardessen in opleiding. Bij deze voorlichtingssessie werden de aankomende bemanningsleden meegegeven heel waakzaam te zijn. Dit, aangezien het reeds is voorgekomen dat bemanningsleden bewust worden benaderd om te fungeren als drugs- of geldkoerier. Het kan ook eens voorkomen dat zij onbewust drugs meevoeren wanneer zij een pakket voor derden moeten afleveren. Tijdens de presentatie werden de verschillende methoden die worden gebruikt om drugs het land uit te voeren, ook doorgenomen. Op de aankomende stewards en stewardessen is een beroep gedaan hun vrienden te kiezen. SLM-medewerkers zijn voor de drugscriminelen een belangrijke speler in de uitvoer van drugs, alsook voor het transporteren van grote geldbedragen van het ene land naar het andere. Voor de medewerkers was deze sessie een ware eyeopener. Tot slot werden ze op het hart gedrukt niets voor niemand mee te nemen. Dit is niet alleen voor hun bescherming, maar ook omdat dit in het beroep ten strengste verboden is. Bij schending hiervan kan dit zelfs leiden tot ontslag.

error: Kopiëren mag niet!