“Elektrificatieproject Guyaba grote flop”

Gedane beloften van president Desi Bouterse om het dorp Guyaba aan de Surinamerivier te verlichten, zijn tot nu toe uitgebleven. De huishoudens zijn nog lang niet aangesloten op het elektriciteitsnetwerk, dat kort voor de verkiezingen door president Desi Bouterse zogenaamd in gebruik is genomen. Bovendien zijn er maar tot een bepaald deel in het dorp masten aangebracht. Leendert Abauna, DNA-kandidaat voor het parlement namens de NPS in 2015, zegt dat het staatshoofd en zijn campagneteam de bewoners van Guyaba “ernstig voor de gek hebben gehouden”. Volgens Abauna is de generator niet meer in werking, kort nadat de president het startsein heeft gegeven voor het project. “Het is een grote flop geworden”, zegt Abauna. Lokale winkeliers houden hun zaak draaiende met een eigen lichtaggregaat, waardoor zij brandstofverbruik verhalen op de kopers. Volgens de NPS’er heeft de regering Venetiaan de generator gebracht naar het dorp. De vorige regering heeft later oude bedradingen van sedert 1975 verwijderd en is halverwege gestopt met het plaatsen van nieuwe bedradingen. Abauna kan zich heugen dat de president zelf heeft aangegeven dat het project 7 miljoen Surinaamse dollar zou kosten.
Over de bouw van een logeergebouw op Guyaba hoopt Abauna dat dit wordt afgerond. De oud-parlementariër acht de bouw van de 8 kamer tellend accommodatie belangrijk voor het dorp. De zaak is al tot de ‘kap’ opgetrokken en het hout staat maanden in de zon. De aannemer is wegens geldproblemen van de overheid vertrokken.

error: Kopiëren mag niet!