Moordverdachten Mertotaroeno pleiten onschuld

De moordverdachten Ernesto E. en Jair L. ontkennen enig betrokkenheid te hebben bij de moord van Mitchell Mertotaroeno. Desondanks heeft kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor het verzoek tot de opschorting van de voorlopige hechtenis van Ernesto afgewezen. Het half verkoolde lichaam van Mertotaroeno werd op 1 mei in de Condorstraat te Leonsberg aangetroffen voor de inrit van een leegstaande woning. Het lichaam vertoonde schotwonden. Volgens het onderzoek van de politie zou het slachtoffer op 30 april zijn neergeknald. Raadsman Benito Pick voerde aan dat Ernesto op die bewuste avond pas uit het binnenland was gekomen en in de stad was gaan chillen met een paar vrienden en het slachtoffer. Echter was hij op het tijdstip van de moord, omstreeks 23.00 uur ’s avonds, niet in de nabije omgeving van Mertotaroeno. Volgens hem zijn er geen ernstige bezwaren om de voorlopige hechtenis van de verdachte voort te laten duren. De magistraat vond echter dat er te veel onduidelijkheden in deze zaak zijn, die tot het fijnste moeten worden onderzocht. Vooral het feit dat Ernesto een uur voor de dood van het slachtoffer in zijn nabije omgeving was, moet worden onderzocht. Raadsman Irwin Kanhai wenst echter twee getuigen te horen die de zaak volgens zijn zeggen een hele omdraai zal geven. Dit zal op 2 december plaatsvinden.
FR

error: Kopiëren mag niet!