Lions Club Commewijne en Suriname Eye Center doen oogmetingen in Albina

Lions Club Commewijne en Suriname Eye Center doen  oogmetingen in Albina.1In verband met World Sight Day op zaterdag 8 oktober jongstleden heeft de Lions Club Commewijne, met ondersteuning van de Lions Club Felice, Lions Club Paramaribo North en Lions Club Paramaribo South in samenwerking met Suriname Eye Center van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, afgelopen weekend oogmetingen gedaan in Albina. Dit gebeurde op het terrein van het oud ziekenhuis, waar de Stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD) is gehuisvest. Het project is een initiatief van Lions Club Commewijne. De missie werd uitgevoerd onder leiding van oogarts Bueno de Mesquita. ‘We zijn hartelijk ontvangen door de lokale bewoners van Albina. Zeker 120 mensen hebben een oogmeting gedaan’, vertelt Lions Krishnadath Kalloe in een interview. Het project wordt vooral voor de sociaal zwakkeren uitgevoerd. Jaarlijks worden diverse gebieden door heel Suriname bezocht waar lokale bewoners gratis oogmetingen kunnen doen. Zowel jongeren als ouderen maken gretig gebruik van deze kansen. Vorig jaar heeft Lions Club Commewijne ook oogmetingen gedaan aan de rechteroever van de Commewijnerivier op de plantages Kroonenburg en Johanna Margrita. Ook in Alkmaar, Tamanredjo en Meerzorg werden er oogmetingen gedaan. Naast oogmetingen konden bezoekers meteen hun bloeddruk en suikergehalte meten. Het doel van dit project is om een healthy life style onder de bevolking te promoten.

error: Kopiëren mag niet!