Boze bezoeker keert zich tegen de politie

De politie van het ressort Latour heeft op woensdag 21 oktober de 25-jarige Safiero S. aangehouden. Safiero is op de bewuste dag het politiebureau ingestapt met voeding voor een arrestant. De politie gaf Safiero door dat volgens de regels alleen op de zondag voeding van huis wordt aangenomen voor arrestanten. Op de woensdag worden alleen kledingstukken aangenomen. De mededeling die de politie deed aan Safiero staat ook duidelijk vermeld als bekendmaking voor bezoekers van het bureau.
Safiero kon zich niet terugvinden in deze regel en ging tekeer op het bureau. Hij werd aangezegd om het bureau te verlaten. Scheldend liep hij naar buiten en keerde gelijk weer terug. Een politieambtenaar liep naar Safiero toe om hem naar buiten te begeleiden. De jongeman keerde zich om en bracht de politieman een vuistslag toe in zijn gezicht.
De politie ging over tot het aanhouden van Safiero. Hij verzette zich hevig en bracht vernielingen aan in het bureau, waardoor de wetsdienaren genoodzaakt waren om hem in de boeien te slaan.
De verdachte is na voorgeleid te zijn in verzekering gesteld. Voor de objectiviteit van het onderzoek is de zaak overgedragen aan de recherche van Paramaribo. (KPS)

error: Kopiëren mag niet!