‎Onderwijs weigert leerkracht uit te lenen voor zesdeklassers

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc) weigert om een leerkracht uit te lenen voor de Shri Rudraschool van de Stichting Sanatan Dharm. De leerlingen van de zesde klas, een examenklas, zitten vanaf oktober zonder leerkracht. Een onderhoofd van de school neemt waar, maar haar gezondheidssituatie is niet van dien aard dat zij normaal kan functioneren. Onlangs heeft een delegatie van Onderwijs onder leiding van onderdirecteur Hoepel een bezoek gebracht aan de school. Tijdens dit bezoek werd benadrukt dat er voor dit schooljaar geen leerkrachten uitgeleend zullen worden. Schooldirecteur Ashokkoemar Balak moet in samenwerking met de gemeente Sanatan Dharm zelf naar oplossingen zoeken.
In gesprek met Dagblad Suriname geeft Balak mee dat door onderdirecteur Hoepel is voorgesteld om de leerlingen van de zesde klas te splitsen en over te brengen naar dichtbijzijnde scholen van de gemeente. De directeur heeft zijn bedenkingen of deze oplossing zal slagen. Deze oplossing moet in nauw overleg met de ouders doorgevoerd worden.
Al in september had het gemeentebestuur van Sanatan Dharm het verzoek gedaan aan het onderwijsministerie om een leerkracht aan te stellen. Behalve de zesde klas, zit de school ook verlegen om een leerkracht voor de eerste klas. Het ministerie heeft in twee afzonderlijke brieven kenbaar gemaakt dat hij geen leerkrachten zal uitlenen aan bijzondere scholen en stichtingen vanwege een personeelsstop en de precaire situatie in het land.

Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!