Zes weken voor bestelen van groenteverkoper

Renold Bhairo is dinsdag veroordeeld tot een celstraf van twaalf weken, waarvan zes voorwaardelijk voor het stelen van een bedrag van SRD 6000 van een groenteverkoper. Het strafbaar feit pleegde de verdachte op 30 juli op de Centrale Markt. Volgens zijn verklaringen zag hij een emmer met een groot geldbedrag op een bank en nam hij deze mee. SRD 1000 uit het bedrag gebruikte hij om een paar schoenen, een pet en alcohol te kopen. Daarnaast werd dit bedrag ook besteed aan prostituees. Bhairo vertelde verder dat hij echter niet lang van het geld heeft kunnen genieten, aangezien het restant van SRD 5000 door een derde werd afgepakt. De verdachte verklaarde bereid te zijn het geld terug te betalen. Hiervoor zou hij maandelijks een bedrag van SRD 200 aflossen. Volgens kantonrechter Rewita Chatterpal is het belangrijk dat de benadeelde zijn verloren geld terugkrijgt. Hiervoor besloot zij het strafvoorstel van vijf maanden te mitigeren. “Ook al besluit u uw woord niet te houden, zal de benadeelde middels een civiele vordering zijn geld trachten terug te krijgen”, benadrukte de magistraat tegenover de verdachte. Bhairo is onmiddellijk in vrijheid gesteld.
FR

error: Kopiëren mag niet!