STVS al 50 jaar een begrip in Suriname

STVS_logo_small_freeOp 20 oktober 2015 heeft de Suriname Televisie Stichting, meer bekend als de STVS, haar 50ste verjaardag gevierd. In dit kader heeft dit staatsmediabedrijf een bijeenkomst georganiseerd, waar niet alleen medewerkers maar ook oud medewerkers en gepensioneerden deel van uitmaakten.
De huidige directeur van de STVS, Shirley Lackin, sprak tijdens haar speech over de problemen die zij heeft geconstateerd bij haar komst in 2010 in het bedrijf. ‘Ik schrok van het gebouw toen ik een rondleiding kreeg. Het leek wel op een doolhof’, zei de directeur. ‘Ik vroeg mij echt af hoe de medewerkers het elke keer weer presteerden om hun werk te doen. Ook had men verouderd materiaal en was er geen generator aanwezig. Ten aanzien van het personeel waren zaken ook niet altijd in orde. Zo stelde de directeur vaak te maken te krijgen met personeelsleden, die niet tevreden waren met hun salaris. Opmerkingen als ‘wanneer krijg ik een verhoging, ik werk al jaren’ en ‘die krijgt een verhoging en ik niet’, kwamen vaak aan de orde. Maar inmiddels zijn er dankzij eigen middelen van de STVS bepaalde zaken opgelost of hebben we ze beter proberen te maken, zoals het transparanter maken van de Finance afdeling’, geeft Lackin aan. Ook zaken betreffende het gebouw, zoals het lekken van het dak (studio 2), zijn opgelost. De directeur sprak ook over het vaker onder water lopen van het complex in de regentijd. Zij hoopt dat dit ook gauw opgelost zal worden.
Clifton Limburg, vertegenwoordiger van de Raad van Toezicht, gaf na de felicitaties ook aan dat dit mediabedrijf zeker moet werken aan een eigen archief. Dankzij Borger Breeveld kon men zien hoe vroeger televisie werd gemaakt. In 1965 werd het eerste televisiestation geopend door premier Johan Adolf Pengel en is het gegroeid tot een van de toonaangevende mediabedrijven in Suriname.

error: Kopiëren mag niet!