Inspectie onderzoekt mishandeling onderwijzeres door 9-jarige leerling

De inspectie van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc) is drukdoende onderzoek te doen naar het incident op een openbare school aan de Derde Rijweg, waarbij een 9- jarige leerling lichamelijke letsels aan een onderwijzeres heeft toegebracht door middel van vuistslagen. Het voorval deed zich twee dagen geleden voor. Het Minowc is op de hoogte van het gebeurde. Zolang het onderzoek niet is afgerond, wenst het ministerie geen uitspraken te doen over het incident. ‘Inspectie is bezig met het onderzoek’, zegt de persvoorlichter van het Minowc, Juan Pawiroredjo. ‘Het ministerie wil Inspectie in de gelegenheid stellen haar werk zo grondig mogelijk uit te voeren en als het rapport uitkomt, dan laten wij dat weten.’ De leerling was na het incident voor enkele dagen door de schoolleiding geschorst. De schoolleiding heeft aangifte gedaan bij de politie van het voorval. Vanwege zijn jonge leeftijd mag de leerling echter niet in verzekering gesteld worden. De leerkracht heeft een bloedneus en veel pijn en kneuzingen over het lichaam aan de mishandeling overgehouden. Volgens ooggetuigen, de medeleerlingen in de klas, heeft de 9-jarige jongen de onderwijzeres aan haar haren getrokken en tegen de grond gesmeten, waarna hij haar vuistslagen heeft toegebracht.

error: Kopiëren mag niet!