Adek Studenten behalen derde plaats International Business Course 2015

Adek Studenten behalen derde plaats International Business Course 2015.1Studenten van de studierichting Bedrijfskunde aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname hebben van 1 oktober tot en met 16 oktober met twee teams meegedaan aan de International Business Course 2015. Het gaat in deze om een internationale competitie van online management simulaties. Vinodj Barhoe, Vyji Persaud en Priya Ramadhin behoorden tot team Sukru Sani Inc. en Kevin Badloe, Kyrti Bissumbhar, Safie’aa Kartoredjo en Shifariesh Bhoelan waren lid van team Fudge Mountain. Tijdens deze Business course vormden zij de directie van een Chocolade fabriek. Deze fabriek werd gerund middels een online simulatie genaamd: “The Chocolate Firm”. Uiteindelijk wist team Sukru Sani Inc. op de derde plaats te eindigen. “Op nummer 3 eindigen laat de studenten realiseren dat hun beslissingen bepalen op welke plaats ze staan en dat handelingen van concurrenten veel invloed kunnen hebben op hun bedrijfsprestatie” geeft Navin Ganga, vertegenwoordiger van Edumundo in het Caribisch Gebied, in gesprek met Dagblad Suriname aan. De leden van team Sukru Sani geven aan trots te zijn met het behalen van de derde plaats. Hun bedrijf wist bij elke ronde een stijging in winstgevendheid, sales en prestatiefactoren neer te zetten. Zij geven verder aan dat zij veel elementen van hun studie, terug hebben gezien tijdens de online management simulaties. Zij gaan ervan uit dat ze deze elementen ook in de praktijk zullen tegenkomen.
In totaal deden 38 teams uit landen waaronder Suriname, Nederland, Zuid- Afrika, Singapore, Indonesië en België mee aan deze competitie. Het geheel bestond uit vijf rondes en tijdens elke ronde moesten de deelnemers diverse beslissingen nemen met betrekking tot de inkoop, productie, verkoop en marketing. De deelnemers kregen naast het standaard gedeelte van deze competitie ook opdrachten mee, die hen een dieper inzicht moest geven in het apect van de bedrijfsvoering.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!