Nieuwe Caricom Jeugdambassadeurs gekozen

Akima Samaidy en Bruce Eugenio werden op zaterdag 17 oktober benoemd tot de nieuwe Caricom Jeugdambassadeurs (CYA’s). De minister van Sport en Jeugdzaken, Faisel Abboelgafoer, feliciteerde de CYA’s en verzocht hen te onthouden wat hun verantwoordelijkheden zijn. “Vanaf nu zal u zich als Caricom Jeugdambassadeur moeten profileren en moet u bewust zijn van de verantwoordelijkheden die op uw schouders rusten. Er zal op u gelet worden’, stelde minister Abdoelgafoer. Bij het verwezenlijken van de Caricom-doelen zullen de CYA’s nauw moeten samenwerken met niet alleen verschillende NGO’s maar zeker ook met het ministerie van Sport en Jeugdzaken en het Jeugdparlement. In dit kader gaf de minister aan dat de nieuwe CYA’s niet hoeven de schromen aan te kloppen bij het ministerie indien zij hulp nodig hebben bij het verwezenlijken van projecten. Zowel Samaidy als Eugenio heeft aangegeven een goede samenwerking te willen met zowel het NJP als het ministerie. Voor de verkiezingen hebben de kandidaten elk een onderwerp gehad waarin zij zich in 15 – 30 minuten moesten voorbereiden. Zij moesten deze dan presenteren binnen 5-10 minuten. Na de presentaties hebben de jeugdparlementariers gestemd waarna uit de stemming bleek dat Samaidy 19 en Eugenio 17 stemmen hadden gehad.
De Caricom Jeugdambassadeur wordt voor twee jaren gekozen. Zij hebben als taak de mogelijkheden binnen de Caricom bekend te maken aan de jongeren van Suriname en tekijken welke voordelen er zijn voor de jeugd. De nieuwe CYA’s nemen deze taak over van Tasmara Pique en Franky Koffie.

error: Kopiëren mag niet!