2-jarige en grootmoeder aangevallen door agressieve honden

De 2-jarige Marphil W. is op zaterdag 17 oktober door twee agressieve honden aangevallen. De politie van het ressort Kwatta kreeg de melding via de Centrale Meldkamer. De familie verklaarde aan de politie dat de grootmoeder van het slachtoffertje buiten bezig was kip schoon te maken. De peuter die op bezoek was bij zijn grootmoeder liep naar haar toe. Hij liep voorbij de honden die aan de ketting waren. Marphil was gewend aan de honden en is nooit eerder door hun aangevallen. Één van de honden greep de peuter plotseling aan zijn been en sleurde hem naar zich toe. De andere hond die ook aan de ketting was rende ook op de peuter af en viel hem aan. Beide honden hebben het slachtoffertje in het gezicht en over zijn lichaam gebeten. De grootmoeder schoot haar kleinzoon te hulp en werd ook door de honden aangevallen. Een politie eenheid die in de directe omgeving was en gelijk inspeelde op het bericht van de Centrale Meldkamer voerde beide slachtoffers gelijk af naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch ziekenhuis. Bij Marphil was chirurgisch ingrijpen noodzakelijk. Hij is opgenomen. Inmiddels is het slachtoffertje reeds geopereerd. Hij is buiten levensgevaar. Evi W., grootmoeder van Marphil, mocht na behandeling naar huis.
De familie heeft besloten de honden te laten inslapen. (KPS)

error: Kopiëren mag niet!