‎Somohardjo heeft geen tijd voor gelukszoekers

De structuren van Nickerie staan 100% achter partijvoorzitter Paul Somohardjo
De structuren van Nickerie staan 100% achter partijvoorzitter Paul Somohardjo
“Zij zijn weggegaan. Wat voor verzoening willen ze nu? Ik heb geen tijd en ga mij ook niet vermoeien met gelukszoekers die uit zijn op eigen belang. Ik heb andere bezigheden”, reageert de voorzitter van de PL, Paul Somohardjo resoluut tegenover Dagblad Suriname. De groep overlopers onder leiding van Raymond Sapoen en Diepak Chitan heeft een brief gericht naar de PL waarin een handreiking en verzoeningspoging voorop worden gesteld. Somohardjo betwijfelt of het zinvol is om de brief te beantwoorden.
Excuses aanbieden aan het volk
Somohardjo die vrij duidelijk is in zijn redenering, oppert dat de overlopers hun excuses moeten aanbieden aan het volk. Zij zijn met de stemmen van het volk ervandoor gegaan om de NDP-regering te ondersteunen. “Zij zouden samen de veroorzaker van de armoede bestrijden.” Dat de overlopers pretenderen een beweging binnen de PL opgericht te hebben, hier trekt Somohardjo zijn neus van op. “We kennen geen enkele beweging, binnen de partij hebben we structuren.”
Nickerie meest loyaal aan de PL
Blijkt dat het district Nickerie waar het assembleelid William Waidoe woonachtig is, qua loyaliteit, trouw, saamhorigheid en partijdiscipline, heel hoog scoort. Somohardjo was het afgelopen weekend in Nickerie voor het ‎herinstalleren van de kernen en het plegen van herregistraties. Et blijkt dat al de 38 kernen van de PL nog in tact zijn gebleven. Dit stemt Somohardjo bijzonder goed. Het streven is erop gericht dat de PL al dan niet in combinatieverband, verzekerd moet zijn van een zetel in Nickerie.
Nickerianen sceptisch over bezoek Maduro
Het is Somohardjo opgevallen dat de Nickerianen heel sceptisch zijn over het bezoek van de Venezolaanse president Maduro aan Suriname, vooral de kleine rijstboeren die veelal afhankelijk zijn van de opkopers en exporteurs. Zij kijken uit naar andere alternatieven om te planten zoals fruit en bloementeelt. De kleine rijstboeren zijn bijzonder wantrouwig geworden gelet op de verwikkelingen in de rijstsector. Hun padie wordt ver beneden de kostprijs opgekocht, terwijl het anderzijds een raadsel is tegen welk tarief rijst wordt geëxporteerd naar Venezuela.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!