Guyana brengt leger in paraatheid na grenscontroverses met Venezuela en Suriname

President David Granger van Guyana roept de Guyana Defence Force (GDF) op om een planning te maken voor “Totale Landsverdediging.” Sprekend tot officieren op GDF Headquarters, Camp Ayanganna, had de opperbevelhebber het over de lopende grenscontroverses met Venezuela en Suriname. Granger merkte op dat de tijd van de “zichtbare oorlogsvoering” in de vorm van intimidatie aan de grenzen of het binnendringen van kanonneerboten in de wateren van de Guyana’s nog niet is verdwenen. Volgens Granger moet om te overleven een plan ontwikkeld worden met betrekking tot de totale nationale defensie. Dit houdt in dat alle elementen en instrumenten van de nationale macht voortdurend moeten worden ingezet ter bescherming van ons grondgebied.
“Guyana moet nu zijn beleid voor de totale nationale defensie zorgvuldig definiëren. Guyana heeft een goed opgeleide, goed uitgeruste defensiemacht met de kernmogelijkheden om onze burgers veilig te houden. GDF moet om zijn missie te vervullen flexibel en volledig geïntegreerd zijn met voldoende steunwapens”, zei de president. Granger zei dat voor GDF om zich goed voor te bereiden op een inbreuk, versterking nodig is op het gebied van personeel, materieel, moreel en infrastructuur. In het licht van deze behoeften, kondigde de opperbevelhebber, de herstructurering aan van de defensiekracht met de restauratie van een aantal belangrijke functies. Deze omvatten de functies adjudant deneraal, kwartiermeester-generaal en inspecteur-generaal.
Verder zal er meer nadruk gelegd worden op afdelingen zoals de Air Corps, Coast Guard, Engineer Corps, het reservistenleger en de Nationale Cadetcursus. Ook het Civil Defence Corps zal worden opgericht. Het Nationale Cadet Corps zal worden hersteld, zodat jongens en meisjes in de leeftijd tussen 12 en 18 jaar in het voortgezet onderwijs een part-time opleiding kunnen volgen om hen voor te bereiden op het volwassen leven.

error: Kopiëren mag niet!