Wit Santie geeft seksuele voorlichting

De Stichting Wit Santie Educatief Centrum heeft onder leiding van Bryan Swedo in samenwerking met Anya Arupa, de toneelgroep Copieweg en de student Naomi Martin (AHKCO) een voorlichtingsavond georganiseerd te Wit Santie. Hierbij hebben de onderwerpen seksuele voorlichting en tienerzwangerschap aandacht gekregen. De stichting heeft de avond speciaal voor de jongeren georganiseerd, omdat het heden ten dage noodzakelijk is om op jonge leeftijd seksuele voorlichting te geven. De avond begon met een openingswoord van Swedo, waarbij het goed opgekomen publiek werd verwelkomd en het programma werd voorgehouden. Het programma begon met een presentatie over tienerzwangerschap. In de presentatie werd duidelijk aangegeven juiste keuzes te maken in de pubertijd. Het programma vervolgde met de toneelopvoering van de toneelgroep Copieweg. De toneelopvoering had als boodschap de nadelige gevolgen van tienerzwangerschap. Daarna vond er een presentatie middels een collage van foto’s van geslachtziekten plaats. De avond werd afgesloten met een vragenronde. Bij de vragenronde werd duidelijk dat de behoefte naar meer informatie over dit onderwerp groot is. De volgende voorlichtingsavond die de stichting zal organiseren, gaat over drugs en alcohol.

error: Kopiëren mag niet!