‎PL geeft SRD 100.000 aan Fonds Ondernemerschap

De politieke partij Pertjajah Luhur (PL) is meer dan ooit tevoren bezig met het treffen van voorbereidingen om het volk een sociale steun in de rug te geven. Zo heeft de partij het Fonds Ondernemerschap opgericht ter stimulering van kleine projecten. Er heeft een voorlopige storting van SRD 100.000 plaatsgevonden, laat PL-voorzitter Paul Somohardjo optekenen tegenover Dagblad Suriname.
Gotong royong systeem
Volgens het gotong royong systeem, het onderling bieden van hulp en donaties, is een bedrag van SRD 100.000 verzameld. Somohardjo stelt duidelijk niet afhankelijk te zijn van lanti. ‘Anders verzuipt het volk.’ Behalve het Fonds Ondernemerschap heeft de partij de ‘Stichting Hulp’, die in alle mogelijke vormen hulp kan bieden aan het volk, vanaf het bieden van thuiszorg tot het bijstaan van de hulpbehoevend mens in welke vorm dan ook.
Geen vroege verkiezingsstunt
Somohardjo ontkent ten stelligste dat deze sociale projecten verband houden met het voeren van een ‎subtiele vervroegde verkiezingscampagne. ‘O neen hoor, helemaal niet. Ik vraag de mensen niet om op de PL te stemmen. Ik laat dat aan de mensen over.’ Integendeel haalt hij het voorbeeld van de NDP aan, die voor de verkiezing in ruil voor het plaatsen van een paarse vlag, een maandelijkse uitkering van SRD 350 aan sociale bijstand uitdeelde en een baan bij de overheid beloofde.
Ellende niet te onderschatten
Somohardjo zegt met klem dat de ellende, die zal ontstaan door de financiële chaos in het land, niet te onderschatten is. Bepaalde simpele medicijnen komen niet eens voor in de klapper van de Basiszorgverzekering, uitgekeerd door de Staat. De honderden ontslagen die op de loer liggen en de ontwaarding van de Surinaamse munt die komt aanhollen. De politicus wijst er ook op dat de regering niet in staat is om beleid te maken ter verhoging van de staatsinkomsten. Het geld dat voorkomt op de begrotingen is puur bedoeld om ambtenaren uit te betalen.
PL verkoopt goedkope levensmiddelen
De volkswinkels van de PL, waar goedkoop de eerste levensbehoeften worden verkocht, is nog steeds ‎operationeel. Deze winkels staan te Beekhuizen, Commewijne, Koewarasan en Saramacca. Binnenkort wordt een model bedacht om wekelijks een pakket met levensmiddelen, ter waarde van SRD 25, te bezorgen in de verre plaatsen in de districten. Volgens de PL-topman wordt slechts de vrachtkosten in rekening gebracht. Hoewel de vrachtkosten naar het binnenland heel hoog zijn, worden ook mogelijkheden bekeken om de binnenlandbewoners te voorzien van zo een pakket.
Zo zuinig mogelijk leven
‘Zo zuinig mogelijk leven en niet onnodig geld verbrassen’, luidt de boodschap van Somohardjo. Hij wordt dagelijks geconfronteerd met NDP’ers, die er spijt van hebben dat ze op de paarse partij gestemd hebben. ‘Ik zeg het ook, als er nu verkiezingen worden gehouden, verliest de NDP grandioos.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!