Uitspraak Surpost-zaak naar november

De uitspraak in de zeer bekende Surpost-fraudezaak zal op 5 november worden gedaan. Kantonrechter Marie Mettendaf stelde deze zaak donderdag uit, aangezien collega Sieglien Wijnhard verhinderd was de uitspraak te doen. Wijnhard heeft de drie verdachten Carlo Godlieb en Steve Ravenberg, ex-directieleden van Surpost en ex-douaneambtenaar Oemar Kariman, in augustus hun laatste woord laten voeren. Alle verdachten bleven erbij dat zij onschuldig waren in deze zaak en dat zij door onzorgvuldig onderzoek van de vervolging veel schade in de afgelopen periode hebben opgelopen. Tussen de in beslag genomen goederen zitten een externe harde schijf, oplader en computersysteemkast, laptop, perceeldocumenten, informatie van Surpost, uitgaven en aankopen. Deze documenten waren tijdens het verhoor bij de politie al aan de verdachten getoond. Het OM heeft eerder aangehaald dat het niet waar is dat belangrijke stukken niet in het dossier waren.
Het OM heeft daarop een lijst met daarop de in beslag genomen goederen overhandigd. Advocaat Stanley Marica vindt dat er een back-up van alle documenten ter beschikking moesten worden gesteld. Tegen de drie verdachten Godlieb, Ravenberg en Kariman zijn bijna twee jaar geleden straffen geëist van 18, 10 en 6 maanden met aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. De zaak zelf loopt al langer dan drie jaar. Godliep en Ravenberg zijn op verzoek van hun advocaten, op 3 mei 2012, voorlopig in vrijheid gesteld. Kariman is sinds 7 april 2012 op vrije voeten. Het drietal wordt verdacht van verduistering, oplichting, valsheid in geschrifte en overtreding van de Wet Money Laundering. Zo waren er gelden overgemaakt uit het buitenland. De lokale banken hebben de mensen uitbetaald, maar Surpost heeft het geld niet ontvangen.
FR

error: Kopiëren mag niet!